Het boek: Kabbalah en Tarot

De Kabbalah is groot en mysterieus en de Tarot biedt ons simpele handvaten om dit mysterie te verkennen. Die verkenning verloopt via 2 wegen. De mannelijke mind (ons zelfbewustzijn) kan via de kennis van de Kabbalah de structuren en de wetmatigheden van de schepping gaan zien en begrijpen. Het eerste deel van het boek is voor de mannelijke mind. In het tweede deel kan de vrouwelijke mind (ons onderbewustzijn) via meditaties op de Tarotkaarten tot ervaringen komen van die structuren en die wetmatigheden. De vrouwelijke mind werkt als we in rust naar de Tarotkaarten kijken. Ons onderbewustzijn werkt in stilte.

Ons zelf- en onderbewustzijn stemmen zich beide af op de harmonie en de ritmes die aan de basis van de schepping liggen. Dat is het spirituele huwelijk dat mogelijk is in onszelf. Als we die twee paden bewandelen werkt onze intuïtie optimaal en leren we te vertrouwen op de keuzes van ons hart. Het lijkt een groot verhaal, maar in meerdere hoofdstukken wordt deze innerlijke verkenningstocht van het zelf- en onderbewustzijn heel dichtbij het dagelijkse leven gebracht.

Het boek kan verdeeld worden in 3 delen:

Het 1e deel behandelt de esoterische basiskennis voor een mens die zich spiritueel wil ontwikkelen. Alle culturen die aan de basis liggen van de Kabbalah en de Tarot worden behandeld. We gaan in vogelvlucht langs 4000 jaar spirituele geschiedenis.

Het 2e deel gaat over de symboliek van de 22 Tarotkaarten. Elke Tarotkaart verbeeldt een deel van het Goddelijk scheppen en dat wordt binnen menselijke termen beschreven. Dan wordt er ook gekeken naar hoe wij het archetype van de kaart in ons leven kunnen integreren.

In het 3e deel worden de inzichten van de Tarot weer teruggebracht in het kennisveld van de Kabbalah. Dit levert wonderlijke en leerzame inzichten op.

Bij dit boek hoort een cassette met 22 losse Tarotkaarten. Deze gebruik je bij de meditaties op de kaarten. De 22 Tarotkaarten zijn voor deze uitgave opnieuw vormgegeven op groot formaat (A4).

Preview

• Het boek Kabbalah en Tarot telt 352 bladzijden, heeft een harde kaft en is 21 cm bij 28 cm groot. Het is rijk geïllustreerd met 375 kleurenafbeeldingen.

• ISBN 978-90-817539-4-4

Het boek kost € 55,-

• De Cassette Tarot voor Meditatie bevat 22 losse Tarotkaarten en 3 Roadmaps op 300 grams papier. Op de achterzijde van elke kaart staat een dashboard met alle connecties van de kaart. De Roadmaps komen van pas bij de Gematria (de numerologie van de Kabbalah), de intonaties op muziek en de studie van de Hebreeuwse letters. De cassette is 23 bij 30,5 cm groot en werkt met een magneetsluiting.

•  ISBN 978-90-817539-3-7

De Cassette kost € 35,-

Boek en Cassette samen kosten € 75,-

• Bij elke bestelling wordt €4,50 verzendkosten berekend (onafhankelijk het aantal).

Bestellen verloopt via AB Publicaties