Cursus Tarot en Meditatie

Met regelmaat worden er cursussen gegeven met meditaties met de Tarotkaarten. Erg belangrijk daarin zijn de 1e 8 kaarten. Kaart 0 - de letter Aleph - staat eigenlijk op zichzelf, omdat deze de Goddelijke Adem of levens-energie vertegenwoordigt, waarmee we alle andere kaarten kunnen ervaren. De kaarten 1 t/m 7 verbeelden de basis mannelijke en vrouwelijke archetypes en drie stadia van samenwerking tussen ons zelf- en onderbewustzijn. Zij vormen één geheel.

Op elke cursus-avond is er eerst uitleg over een Tarotkaart en daarna doen we de visualisatie van de kaart. De kaarten worden heel groot op de muur geprojecteerd en dat heeft een sterk effect (het licht komt uit de kaarten). Dan werken we met een Hebreeuwse letter of een Goddelijke Naam die bij de kaart hoort en we eindigen met het zingen van Hebreeuwse Mantra’s. Het zingen van Hebreeuwse Mantra’s is een gebeurtenis op zich en heeft een sterk transformerend effect op je astraal en mentaal lichaam. Daarna is het veel makkelijker om in meditatie te komen. Het samen verbinden in de spirituele zoektocht is heel functioneel en mooi. Een onderdeel van de cursus is dat je zelf een aantal Tarotkaarten gaat inkleuren. Dit is een actieve meditatie waarmee je onderbewustzijn het archetype nog beter kan opnemen. Het kleuren doe je thuis, dat is het huiswerk van de cursus. 

De cursus wordt gegeven door Herman van Tuijl. Hij heeft 35 jaar ervaring in het begeleiden van groepen naar bewustwording en meditatie (zie de schrijver). - De cursus vindt plaats in:  FLOW PLAZA    Zaanenstraat 18  2022CP Haarlem

De cursus die nu is halverwege de reeks Tarotkaarten en dan is instromen moeilijk.

Als je intresse hebt in de komende cursus (of als je privé-begeleding wil) kan je je opgeven via:  info@abpcs.nl 

Meer info: 06 4226 3838