Het inkleuren van een Tarotkaart

In het boek en in de cassette zijn de Tarotkaarten volledig in kleur afgebeeld. Dat is mooi, want zo kan je meteen aan de slag met de visualisaties van de kaarten. Toch is er nog een andere manier om je onderbewustzijn aan de kaart te laten wennen en dat is het inkleuren van een Tarotkaart. Dat is een meditatie op zich en ook daar kan je heel intensieve innerlijke ervaringen bij hebben. Hoe ga je te werk?

Organiseer een uur dat je niet gestoord kan worden. Kom even tot rust en dan ga je de kaart inkleuren (liefst zonder muziek of telefoon). Je kan werken met kleurpotloden, aquarelverf of acrylverf. Het werken met verf is aan te bevelen, omdat je dan vloeiende bewegingen kan maken en je het kleurveld langzaam ziet groeien. Je hebt een kaart gekozen die je graag wil schilderen en je hebt (waarschijnlijk) de tekst al gelezen. Als je gaat schilderen ben je niet met je aandacht bij wat de symbolen allemaal betekenen, maar alleen bij de vorm en de kleur

Je kiest intuïtief waar je mee wil beginnen. Je kan eerst de centrale figuur helemaal kleuren of juist alleen de omgeving. Er is geen haast en de meeste vormpjes zijn klein (dus je bent lang bezig). Soms zal je even je ogen willen sluiten om alleen de sfeer te voelen. Een kinderlijke speelse houding werkt hier prima. Met het inkleuren creëer je echt je eigen kaart en dat is een mooie manier om het archetype ook echt in je onderbewustzijn op te nemen.

• Voor alle duidelijkheid: ga niet vrij andere kleuren gebruiken. Alles heeft een specifieke kleur en een doel. We werken met universele werkingen van kleur en vorm. Dat lijkt streng en beperkend, maar in de overgave, in het simpelweg volgen kan je (persoonlijke geprogrammeerde) onderbewustzijn zich openstellen om te ontvangen (Kabbalah betekent ontvangen). Inkleuren is een meditatie en in meditatie ben je ook alleen maar gewaar wat er gebeurt. Alleen heb je hier je ogen open.

 

Het inkleuren is veel werk. Als je dat wil kan je alle 22 kaarten in outline bestellen op abpcs.nl. Als je alleen je favoriete kaarten wil inkleuren, ga je naar Contact en geef je daar aan welke kaarten je wil ontvangen.